Dags för nästa hot – klimatkrisen

”Den politiska debatten kommer att förändras kraftigt när vi övergår från månaders besatthet av coronavirus till en höst som i stället kommer att domineras av klimatkrisen… Naturligtvis finns det vissa skillnader. Hittills har lite över 4,3 milj. människor dött av covid. Australiska och kinesiska forskare uppskattar att 5 miljoner dör varje år av effekter av klimatförändringarna… Även om Deltavarianten av covid sägs vara den mest smittsamma sjukdom som mänskligheten drabbats av, är klimatlarmet något helt annat och värre – det kommer att forma om geografin, dess följder är ytterst oförutsägbara och kort sagt avgörande för hela planeten och dess invånare.”
Den vetenskaplige rådgivaren till den engelska regeringen Patrick Vallance varnar också för att vi måste omvandla hela samhällssystemet för att undviika en katastrof. Detta är inget nytt. Det nya är den trestegsprocess som propagandisterna skisserar:
o Framhåll likheterna mellan covid och klimatförändringarna.
o Understryk att klimatförändringarna är ett mycket större hot mot mänskligheten än covid.
o Människorna har demonstrerat sin vilja till förändring i kampen mot covid, nu gäller det att få dem att fortsätta kämpa.
Betyder detta att pandemin är över? Inte över, men på väg bort. Det står helt klart att media förbereder en reträtt när det gäller rapporteringen om covid och nu i stället börjar rikta fokus på ”The Great Reset”. Men det kommer att bli svårare att sälja in det nya budskapet eftersom allmänheten hört det så ofta att den börjat bli immun. De styrande är medvetna om detta och fortsätter därför att hålla pandemin vid liv som en sorts reserv. Skulle det behövas så går det att blåsa fullt liv i den på nytt. Delta-varianten har ju t.ex. visat att ”flockimmunitet är omöjlig att uppnå”.
Pandemin kommer i likhet med kampen mot terrorismen aldrig att ta slut. Men den kommer att försvinna från rubrikerna tills man åter behöver rikta uppmärksamheten på den och skrämma oss ytterligare. Så här skriver en av de inblandade: ”Pandemin är självklart inte över. V i måste räkna med en lång och plågsam process. De politiker som redan nu utropar sig som segrare kommer snart att få ångra det. Delta-varianten kan vara det mest smittsamma virus mänskligheten upplevt och har visat sig kunna smitta även fullvaccinerade… Man måste räkna med en tuff vinter och boosterinjektioner kommer att bli rutin.”
Det måste finnas en plan bakom detta. Covid syns inte längre på förstasidorna men finns hela tiden i bakgrunden. Vid behov kan man plocka fram en ny variant. Utbrott kommer att ske i vårdhem eller också bland människor i en viss åldersgrupp eller av ett visst etniskt ursprung. Allmänheten invaggas i tron att pandemin äntligen är över. I dess ställe får vi stora rubriker som handlar om klimatförändringarna. Skulle det hända att människor inte reagerar som de bör, ja då slänger vi bara in en ny covidvariant.
Pandemin har tjänat sitt syfte, men propagandan fortsätter. Tills alla är lydiga och rädda för något annat.
Klimatkonferensen COP26 i Glasgow i november ger oss kanske antydningar om vad som komma ska. Vi kan förvänta oss massor av skräckhistorier i media inför den, åtföljda av ”policy-rekommendationer”. Under alla förhållanden är fas II av The Great Reset redan över oss.

Publicerad av Alf Agdler

Journalist. Artist. Ateist. Asocial.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: