Värmen får oss att tappa sexlusten eller två flugor i en smäll

Enligt pålitliga Sky News’ himmelska korrespondent Becky Cotterill kommer klimatförändringarna att påverka vårt sexliv. När det är varmt ute tappar vi lusten. Vi orkar helt enkelt inte knulla. Mot detta talar väl mäns sexresor till Thailand och kvinnors dito till Gambia, men det hör kanske inte hit.


Enligt samma källa kommer penisarna att krympa i värmen, dock sägs inte med hur många procent. Mot detta talar väl det faktum att herrarna i tropiska Afrika knappast är kända för att vara underutvecklade i det avseendet, ett faktum som för övrigt också förklarar sexresorna till just Gambia.
Ännu värre är det enligt sexreportern Cotterill att den globala uppvärmningen påverkar männens fertilitet. ”Antalet spermier har minskat med över 50 procent under de senaste 40 åren”, påstår hon. ”Det finns också forskare som tror att de flesta män kommer att vara infertila före år 2050.”
Detta borde ju vara en glädjande prognos för alla experter på jordens överbefolkning – som nu kan börja ägna tid åt något annat lika viktigt ämne. Fast myntet har en baksida också. Den återfinner vi hos havssköldpaddorna. De lägger som bekant sina ägg i sanden på stränderna och sandens temperatur påverkar könet hos avkomman. Ju varmare sanden är, desto fler kvinnliga sköldpaddor kläcks. Forskarna anser därför att den globala uppvärmningen kommer att leda till ett kvinnoöverskott. Redan 2030 kan vi räkna med att bara 2 procent av de nykläckta är sköldpaddspojkar.
Numera baseras sådana här larmrapporter oftast på statistik. Så även denna. För rapporten om den minskande sexuella aktiviteten svarar amerikanska National Bureau of Economic Research. Tre ekonomer har studerat 80 års fruktsamhet i USA och jämfört siffrorna med utomhustemperaturerna under samma period – och si! vid temperaturer över 30 grader minskar födelsetalen inom 10 månader. Och det hjälper inte att sexlusten ökar under höst och vinter, barnafödandet visar på minus under resten av året i alla fall.
Den kritiske Marc Morano som driver sajten Climate Depot kommenterar: “Klimataktivisterna inklusive FN:s IPCC-forskare varnar för överbefolkning men varnar också för att klimatförändringarna kommer att utrota människosläktet!? Det låter som om vi har en lösning på båda dessa problem om vi låter det påstådda klimathotet ha sin gång.”

Publicerad av Alf Agdler

Journalist. Artist. Ateist. Asocial.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: