Dags att skapa parallella fristater

Den gamla vänsteraktivisten Jane Fonda har sagt det rakt ut: ”Covid är guds gåva till Vänstern”. Vad hon syftar på är förstås alla de inskränkningar i vår frihet som genomförts efter det påstådda pandemiutbrottet.

Nästan över en natt har man på grundval av detta kunnat införa ett enpartisystem modell Kina i många av de västerländska demokratierna. Under täckmanteln av att man vill skydda invånarna från sjukdom och lidande har politiker och byråkrater fått fria händer att införa utegångsförbud, lockdowns, masktvång, förbud att samlas i små eller stora grupper och en massa andra påbud som var otänkbara före covid. Nu väntar steg 2 som handlar om klimatet. Det innebär att gud också uppfyller FN-byråkraternas önskan så som den formulerades av f.d. klimatchefen Christiana Figueres då hon höll fram Kina och dess enpartisystem som en modell för framtiden även i Väst.


Marc Morano som driver sajten Climate Depot skriver: ”Covid-lockdowns har givit allmakt åt den odemokratiska icke-valda staten. Vi har levt under detta enpartistyre sedan mars 2020. Runtom i världen har demokratin satts ur spel och i dess ställe har vi fått bestämmelser som reglerar våra liv i detalj. Lockdown förbjöd grillfester, bröllop, begravningar, innebar reserestriktioner, begränsade vår rörelsefrihet till vad byråkraterna betecknade som ‘nödvändiga förrättningar’. Allt detta genomfördes till stor del utan att folkvalda tillfrågades.”
Vi ska heller inte tro att tillfälliga lättnader innebär slutet på pandemin. Vi kommer aldrig att få tillbaka vår frihet. Om klimatsteget inte fungerar som tänkt kan man alltid plocka fram en fortsättning på covidpandemin, med nya varianter som garanterar ökad dödlighet och kräver ännu fler ”vaccinationer”. Vi är fångna i ett nät av lögner.
Det har gått så långt att man på vissa håll talar om bildandet av fria samhällen vid sidan av de som korrumperats av FN och andra kotterier. En förespråkare för sådana parallellsamhäållen är Andrew Torba, som driver den kristna sajten Gab.com. ”Vi måste göra allt vi kan nu för att skydda vår frihet genom att med fredliga medel bygga upp ett parallellsamhälle”, skriver han. ”Jag kan inte begripa att människor inte inser hur bråttom det är att skrida till handling. Vi har alla förlorat så mycket över de sista 18 månaderna och vi får det aldrig tillbaka om vi inte gör något omedelbart.”
Han fortsätter: ”Det betyder att var och en måste förändra den egna situationen. Du behöver kanske hitta ett nytt arbete. Du måste kanske flytta. Du måste kanske ta barnen ur skolan. Du måste kanske hitta en ny läkare, en ny kyrka, massor av annat nytt. Du måste kanske också göra din röst hörd på föräldramöten och i andra officiella sammanhang.
Hur ser då ett sådant parallellsamhälle ut? Det innebär att du tar över undervisningen av dina barn, att du gör dig av med tv-apparaten, att du lägger ner ditt Facebook-konto, att du läser din bibel, att du tillbringar mer tid med barnen, att du flyttar till ett område där det bor människor som delar dina åsikter och värdenormer, att du blir involverad i lokalpolitiken i stället för rikspolitiken, att du väljer butiker som har samma värdegrund som du själv och att du klipper av alla band till kontrollsamhället och dess profitörer. Det kommer inte att bli lätt, ingenting som är värt att kämpa för är lätt, men det kan göras och det görs av många människor som befinner sig i samma situation som du.
Min fråga till dig: Vad är friheten värd för dig? För mig är den värd allt. Friheten att välja kyrka utan tillstånd av staten. Friheten att arbeta utan att bli tvingad att få en spruta med ett innehåll som jag inte vill ha i min kropp. Friheten att deklarera en politisk åsikt på internet utan att bli portförbjuden av banker och sociala nätverk. Friheten för mina barn att studera utan att bära ohälsosamma och motbjudande masker för ansiktena under åtta timmar om dagen och få höra att de är onda på grund av sin hudfärg.”
Som gammal ateist delar jag på inget sätt Andrew Torbas religiösa övertygelse men jag delar till fullo hans krav på individens frihet. Och hans slutord är värda att ta till sig:
”Vi kan hålla tyst, sätta på oss masken, ta den 4:e (eller x:e vaccinsprutan) och behandlas som boskap – eller vi kan tyst och stilla protestera genom att lämna hela systemet och bana vår egen väg i en parallell ekonomi, ett parallellt internet och ett parallellt samhälle.”

Publicerad av Alf Agdler

Journalist. Artist. Ateist. Asocial.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: