De nya religionerna

Religion är grundad på en kombination av logik och tro. Man kan också uttrycka det som att religion kan hjälpa människor att skapa ordning och ge mening åt livet i en kaotisk värld. För många människor har politiken idag blivit en religion och tyvärr har denna kombination dragit med sig vetenskapen, som nu också blivit politisk och fått en religiös anstrykning.
Tidigare var kommunismen vänsterns huvudreligion. Med Sovjetunionens fall och andra händelser i dess efterdyningar sökte sig de troende till en ny gud, Moder Jord eller miljön. Denna religion predikade global avkylnng på 1970-talet för att något decennium senare ändra budskapet till global uppvärmning, idag kryddat med klimatförändringar och extremväder. Allt normala cykliska variationer som varit en del av tillvaron på Jorden långt före människans entré på planeten.
Klimatförändringarna fungerade när det handlade om att hitta på ursäkter för massiva skattepålagor och lika massiva utgifter som skulle fördela resurserna rättvisare. Men när folk började tvivla på budskapet kom man på att ersätta miljöguden med ett dödligt virus som kunde hålla folk i tukt och förmaning. Det fungerade bättre. Vänstern ser på kampen mot klimatförändringarna och covid med en religiös iver som närmast kan betecknas som jihadistisk.
Den traditionella religionen har enligt Brian C. Joondeph (se nedan) ett antal grundelement som återfinns i klimat/covid-religionerna.
Trossatser – Jorden och civilisationen kommer att förgöras av den av människan orsakade globala uppvärmningen eller av det virus som människan (troligen) framställt. Vänstern är helt övertygad om den saken. Vi måste omedelbart vidta kraftfulla åtgärder annars går världen under (vi har bara 9 år på oss nu).
Religiös organisation – Både klimathotet och covidpandemin bygger på rädsla som underblåses av statliga myndigheter och förstärks av media. Nya byråkratiska organisationer måste skapas eller gamla få mer makt att inskränka människors frihet.
Känslor – Det gäller att spela på känslor både inom den traditionella religionen och inom det nya trosystemet. När det handlar om klimatet är det först och främst rädslan för massvält och slutet på det liv vi lärt oss betrakta som normalt. I fallet covid handlar det om rädslan av att dö av ett virus som har en dödlighet på mindre än 99 procent. Man använder bilder som talar till känslorna, från isbjörnar som klamrar sig fast vid isklumpar till foton av överfyllda sjuksalar eller IVA med personalen som statister.
Heliga föremål – För klimatrörelsen är vindsnurror, solpaneler och eldrivna fordon ikoner som hittills inte kunnat bevisa att de verkligen kan åstadkomma underverk. Inom covidrörelsen är motsvande heliga objekt munskydden, som bara kan ses som symboliska eftersom de bevisligen inte gör minsta nytta som skydd mot ett virus. Ett annat heligt objekt är vaccinsprutan som inte heller den bevisat sin heliga kraft.
Symboler – Dessa ligger nära de heliga objekten och förekommer oftast i form av stickers med texten ”Jag är vaccinerad” eller något åt det hållet som visar att den som bär symbolen är en bättre människa än du själv.
De skrämmande budskapen är långt ifrån desamma dag från dag. ”Forskningen” gör ju ständigt nya framsteg och reviderar gamla sanningar. Den globala avkylningen ändrades först till global uppvärmning och sedan till klimatförändring när man inte kunde verifiera eller ändra modellerna. Ifråga om covid kunde till en början det behövas endast ”15 dagar för att minska spridningen” och det hette att ”ansiktsskydd är onödiga”. Sedan hette det att ”vaccinerna är säkra och effektiva”, att ”vaccinerna kommer att låta livet återgå till det normala” och att ”vaccinerade behöver inte bära munskydd”. Nu talas det om en ”de ovaccinerades pandemi” och att ”vacciner inte förhindrar infektion eller överföring av smitta, de minskar bara risken för inläggning på sjukhus och död”. Man får känslan av att detta är första gången som världen drabbas av ett luftvägsvirus och att duktiga forskare lyckats ta fram ett vaccin.
Domedagsprofeter predikar för oss, antingen de heter Al Gore eller Anthony Fauci, och profiten följer profeten här liksom pengarna följer de fabulöst rika ledarna i de stora religionerna. Hyckleriet är också lika utbrett. Vetenskapliga organ och organisationer förmedlar budskapen och media stämmer in i kören i egenskap av församlingsmedlemmar.
Samtidigt experimenterar de ansvariga med olika lösningar som ofta bara förvärrar problemen i samhället. Vi får skenande kostnader för både el och gas och vindkraftverken skjuter i höjden och hackar ihjäl fåglar och fladdermöss, samtidigt som man aviserar nya covidmutationer och människors hälsa blir allt sämre på grund av nedstängningar och ständigt nya restriktioner.
Flirten med de traditionella religionerna ingår som ett led i propagandan. Guvernören i New York, Kathy Hochul, bekräftade den nya covidreligionen i en predikan i en kyrka i Brooklyn. Hon påstod att vaccinerna var inspirerade av Gud och att alla som tagit sprutorna var hennes ”apostlar” som i Jesu efterföljd skulle uppmana ovaccinerade att göra som de. Har hon månne glömt vad Matteus skriver: ”De som är friska har inget behov av en läkare utan endast de som är sjuka”?
Det yttersta målet för dagens nya religioner är att ta kontroll över medborgarna, att begränsa deras frihet inom alla områden och att inlemma dem som lydiga undersåtar i det globala samhället, vilket styrs av en självutnämnd elit. Det är knappast det budskap som predikas av de traditionella religionerna, men vi lever i en ny värld med den nya vänsterns klimat- och covidbudskap. Sjung Hosianna, ta på dig munskyddet, sätt dig i din elektriska bil och kör till närmaste vaccinationsscenter.

Det här inlägget bygger till stora delar på en artikel skriven av läkaren Brian C. Joondeph och publicerad i The American Thinker. Läs originalet här https://www.americanthinker.com/articles/2021/10/covid_has_replaced_climate_change_as_the_religion_of_the_left.html

Publicerad av Alf Agdler

Journalist. Artist. Ateist. Asocial.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: